Haal met button dementie uit taboesfeer

Door Tomas Roggeman op 23 september 2019, over deze onderwerpen: Gezondheidszorg en welzijn, Lokaal en Regionaal Werk, Senioren

(Het Laatste Nieuws, Ma. 23 Sep. 2019, p. 16)

Medewerkers van de stad Dendermonde dragen deze week een bijzondere button om aandacht te vragen voor dementie. Aanleiding is de 'Week van de Dementie'.

Dendermonde mag zich sinds 2009 een 'dementievriendelijke stad' noemen. Een actieve werkgroep, waar stads-en OCMW-diensten in vertegenwoordigd zijn, zorgt ervoor dat het thema dementie ieder jaar zichtbaar wordt voor het grote publiek. Zo willen ze laten weten aan mensen met dementie en hun mantelzorgers dat ze er niet alleen voor staan, aandacht vragen voor dementie, sensibiliseren en het thema uit de taboesfeer halen.

Dendermonde telt momenteel 917 inwoners

met dementie. "Als samenleving kunnen we voor de persoon met dementie het verschil maken. Door hen te blijven zien als een volwaardige persoon, hen te waarderen en niet enkel de focus te leggen op het ziektebeeld. Om dat kracht bij te zetten, dragen de medewerkers van stad en personeel de speciale button", weet schepen van Sociale Zaken Tomas Roggeman (N-VA). (DND)

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is