Jong N-VA-congres zet ecorealisme op de politieke agenda

Door Tomas Roggeman op 7 maart 2016, over deze onderwerpen: Economie, Energiebeleid, Leefmilieu, Innovatie, Technologie, N-VA

Natuur en milieu worden al jaren misbruikt om een verkeerde agenda te dienen. Daarom kiest Jong N-VA uitdrukkelijk voor ecorealisme: een huwelijk tussen de vrije markt en ecologie. Dat viel te horen tijdens het driedaagse #Voorsprong-congres van de grootste jongerenpartij van het land.

“Na het onafhankelijkheidsstreven en onze rechtse socio-economische visie, vormt het ecorealisme sinds dit weekend een van onze politieke fundamenten,” stellen congresvoorzitter Andy Pieters en jongerenvoorzitter Tomas Roggeman. “Klimaatproblemen als luchtvervuiling en fijn stof in onze steden zorgen al te vaak voor gezondheidsproblemen. Maar we moeten ons ook minder afhankelijk maken van onvoorspelbare buitenlandse energieleveranciers.”

Verstandig groen

Ecorealisme beantwoordt de klimaatuitdagingen vanuit ratio en wetenschap, niet vanuit sentiment. Een cruciale rol is weggelegd voor technologie en innovatie. Jong N-VA bepleit onder meer de bouw van nieuwe, moderne kerncentrales, investeringen in grotere bosgebieden, een ecotaxshift en gescheiden ruimtegebruik voor landbouw en natuur. Kortom: een verstandig groen beleid, zonder regelneverij, marktverstorende subsidies of extra overheidsstructuren.

Tijdens het driedaagse #Voorsprong-congres bogen de meer dan honderd congresgangers zich ook over andere thema’s, waaronder arbeidsmarkt, economie, veiligheid, onderwijs en jeugd. Het streven naar een onafhankelijke Vlaamse republiek werd opgenomen in de statuten van Jong N-VA.

Kon je er zelf niet bij zijn, bekijk dan het fotoverslag op de Facebookpagina van Jong N-VA.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is