Jong N-VA over subsidiëring jongerenpartijen in De Zevende Dag: "Blij dat we van dat absurde systeem verlost zijn"

Door Tomas Roggeman op 2 oktober 2016, over deze onderwerpen: Politiek
Tomas Roggeman (Jong N-VA) over subsidiëring jongerenpartijen in De Zevende Dag

In de begroting voor volgend jaar heeft de Vlaamse Regering de subsidies geschrapt voor politieke jongerenorganisaties. “Een goede zaak”, vindt Tomas Roggeman, voorzitter van Jong N-VA. In een debat in De Zevende Dag legt hij uit waarom: “Wij zijn al langer vragende partij om te gaan snoeien in het partijpolitieke apparaat. Dit is daar een voorbeeld van. En van mij mag dat ook nog verder gaan, bijvoorbeeld door de afschaffing van de Senaat en de provincies. En bovendien, als je gaat kijken naar het systeem zoals dat bestond, creëerde dat heel veel administratieve overlast.”

“Wij hebben een alternatief voorstel uitgewerkt, dat de belastingbetaler niets extra kost en de besparing intact laat”, zegt Roggeman. “Daarbij ga je binnen de bestaande pot voor de partijfinanciering een klein deeltje reserveren voor de jongerenwerking.”

Voor Jong N-VA hoort de financiële steun aan politieke jongerenorganisaties niet thuis onder jeugdwerking maar onder partijfinanciering. “Ik denk dat het logisch is dat je subsidies en werkingsmiddelen voor politieke organisaties als de onze gaat halen bij de toelages voor de partijpolitieke werking en niet via andere achterpoortjes in het beleid, zoals het jeugdwerk. Wij zijn in eerste instantie een politieke organisatie. Het is dan ook logisch dat je de middelen daarvoor bij de politiek haalt”, besluit Roggeman.

Bekijk op deredactie.be* het volledige debat met Tomas Roggeman. (09:41)

Neem hier een kijkje op de website van Jong N-VA.
 

*Door veranderingen aan de website van de VRT is dit mediaoptreden niet langer te bekijken.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is