Uitbouw vierde ldc in Oudegem

Door Tomas Roggeman op 28 december 2019, over deze onderwerpen: Dendermonde, Lokaal en Regionaal Werk, Senioren

Dendermonde wil een zorgzame stad zijn. Dat houdt in dat we inzetten op aangepaste, eigentijdse en betaalbare zorg voor ouderen. Naast de bouw van een nieuw woonzorgcentrum in Baasrode staat in de meerjarenplanning ook de uitbouw van een vierde lokaal dienstencentrum gepland.

Op dit moment zijn er drie lokale dienstencentra: ldc Zilverpand in het centrum, ldc Zonnebloem in Sint-Gillis en ldc ’t Plein in Baasrode. Naast ontmoeting, vorming en ontspanning, kan men in de ldc’s terecht voor heel wat diensten: maaltijden, wasserette, pedicure/manicure, boodschappendienst en administratieve hulp. Omdat de drie huidige ldc’s gelegen zijn ten oosten van de Dender, moeten de inwoners van Appels, Oudegem, Mespelare en Schoonaarde zich ver verplaatsen.

Daarom beslist het lokaal bestuur om een vierde lokaal dienstencentrum uit te bouwen in Oudegem. Dit ldc wordt een extra uitvalsbasis voor dienstverleners en vrijwilligers. Voor inwoners zal het een ontmoetingsplaats zijn met een verbindende, preventieve en laagdrempelige werking. Net als in de andere ldc’s zullen inwoners er terecht kunnen voor maaltijden, pedicure, hulpverlening … of gewoon een gezellige babbel! De locatie waar dit vierde lokaal dienstencentrum komt, wordt momenteel onderzocht. Er is een budget voorzien van 1.000.000 euro. Dit dossier wordt opgestart in 2020 met als eerste stappen de aanstelling van een ontwerper en het vastleggen van de locatie.

Onze ldc’s zijn ook antennepunten van het Sociaal Huis waar inwoners terecht kunnen voor info over sociale voordelen, tegemoetkomingen e.d. Er zal vanuit het ldc ook buurtgericht gewerkt worden met als doel de sociale cohesie te versterken. Voor die deelgemeenten waar geen eigen lokaal dienstencentrum gevestigd is, zoeken we naar partners die kunnen helpen om de dienstverlening van het Sociaal Huis te realiseren. #project9200

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is