NMBS zal European Disability Card erkennen

Door Tomas Roggeman op 14 januari 2021, over deze onderwerpen: NMBS, Volksgezondheid en welzijn

De European Disability Kaart zal meegenomen worden in het nieuwe beheerscontract van de NMBS. Dit kondigde de Minister van Mobiliteit aan in de de Kamer in antwoord op een vraag van Kamerlid Tomas Roggeman. “Ik ben blij te horen dat de honderdduizenden mensen die gebruik maken van deze kaart hier nu ook zullen kunnen van gebruik maken op de trein” zegt Roggeman.

Volgens de cijfers van de minister beschikken meer dan 200 000 mensen over een EDC-kaart. Deze kaart kan al in verschillende Europese landen gebruikt worden bij een brede waaier aan overheidsdiensten en zo ook mogelijk binnenkort bij onze nationale spoorwegmaatschappij, als basis voor toekenning van een kortingstarief. De onderhandelingen over een nieuw beheerscontract tussen de NMBS en de federale staat worden binnenkort opgestart. Ook de EDC kan een plaatsje op de onderhandelingstafel krijgen.

Toegankelijkere stations

Het is de ambitie van de regering om een heel pak stations toegankelijker te maken voor mensen met een beperkte mobiliteit. “Uiteraard zijn er ook een groot aantal mensen die geen zichtbare beperking hebben en met deze EDC kunnen ook zij zich kenbaar maken bij de NMBS om recht te hebben op assistentie en een tegemoetkoming,” besluit Roggeman.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is