Verbod gokreclame: N-VA eist duidelijkheid van regering

Door Tomas Roggeman, Christoph D'Haese op 9 mei 2022, over deze onderwerpen: Justitie
man met kredietkaart achter PC/laptop

Minister Van Quickenborne kondigde vandaag een verbod aan op reclame voor de goksector. Dat was tot groot ongenoegen van de Franstalige liberalen. MR-voorzitter George-Louis Bouchez wees de maatregel dan ook meteen naar de vuilnisbak. “Opnieuw een schouwspel waarbij orkestleider De Croo nergens te bespeuren is. Zelfs zijn eigen liberale familie heeft hij niet onder controle”, stellen Kamerleden Tomas Roggeman en Christoph D’Haese vast.

Kamerlid Christoph D’Haese volgt deze ernstige problematiek op in de commissie Justitie en stelt zich ernstige vragen bij het voorstel van de minister. “Is er overlegd met de sportsector over een haalbaar plan?  Een verbod tegen 2024 realiseren lijkt ons simpelweg onhaalbaar gezien gokreclame zodanig verstrengeld is met de voetbalwereld. Wij sturen al lang aan op meer bescherming voor kwetsbare spelers, maar daarvoor is een duidelijke aanpak nodig in plaats van louter politieke communicatie om snel te kunnen scoren.”

Liberalen rollen vechtend over straat

“Dat de regering-De Croo niet uitblinkt in consistentie, dat weten we al lang”, voegt Tomas Roggeman toe, ”Maar het is toch frappant dat de liberalen vechtend over straat rollen over private gokreclame, terwijl cd&v met staatssecretaris Mahdi aanstuurt om offensiever te adverteren met de Nationale Loterij. Van hypocrisie gesproken. Gokverslavingen zijn altijd erg, ook als de winst naar de staat gaat,” aldus Roggeman.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is